PRVI FESTIVAL ZDRAVE I PRAVILNE ISHRANE DECE “OD PRVOG OBROKA”

PRVI FESTIVAL ZDRAVE I PRAVILNE ISHRANE DECE “OD PRVOG OBROKA”

PRVI FESTIVAL ZDRAVE I PRAILNE ISHRANE DECE “OD PRVOG OBROKA”

“USPEH SE MERI OSMEHOM!”

Više stotina Beograđana, uglavnom mladih roditelja sa decom, uživalo je u programu prvog jednodnevnog Festivala zdrave i pravilne ishrane dece “OD PRVOG OBROKA”, održanog u subotu, 19.novembra, u Beogradu.

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo vrlo zadovoljni uspehom našeg prvog Festivala zdrave i pravilne ishrane dece “OD PRVOG OBROKA” i da vam obećamo da će 2017. godina biti mnogo bogatija kada je reč o aktivnostima Škole roditeljstva Nada Lazić i edukaciji roditelja i dece. Zahvalljujemo se svim gostima i učesnicima na učešću i podršci programu, koji je za cilj imao isključivo edukaciju.

Udruženje Porodično gnezdo i besplatna Škola roditeljstva Nada Lazić u okviru kampanje “Prvih 1000 dana” Saveta za prava deteta grada Beograda organizovali su jednodnevni Festival zdrave i pravilne ishrane dece “OD PRVOG OBROKA” u prostoru Dorćol Platz, Dobračina 59b, kako bi roditeljima pružili mogućnost da na jednom mestu prikupe sve relevantne informacije neophodne za pravilan rast i razvoj deteta, a deci obezbedili da se na zdrav način zabave. Osim predavanja, smatrali smo izuzetno važnim da se na ovakvom festivalu pojave i proizvođači i zastupnici zdrave hrane, baby i dečije opreme, kozmetike, odeće, itd. Posebno interesovanje vladalo je za interaktivne dečije radionice u okviru kojih su deca napravila veoma zanimljive glinene predmete, kao i predmete od domaćeg plastelina. Program festivala je bio besplatan, što se pokazalo kao dobra ideja kojom ćemo se voditi i ubuduće kako bismo svim kategorijama društva omogućili jednake šanse.

Velika nam je čast što je grad Beograd prepoznao potencijal ovakve manifestacije i podržao nas. Na festivalu se prisutnima obratila Danijela Marković, sekretar Saveta za prava deteta grada Beograda ističući da ovakvih događaja treba da je mnogo više, kako bi svi roditelji u svim opštinama imali jednake šanse.
Besplatna Škola roditeljstva Nada Lazić u organizaciji udruženja “Porodično gnezdo” je počela sa radom 2001. godine. Do 2009. godine predavanja su se održavala u GAK Narodni Front, u okviru Centra za edukaciju pacijenata i članova njihove porodice. U julu 2010. godine počinje ponovo sa radom ista ekipa entuzijasta pod pokroviteljstvom S.O. Savski venac u Dečijem kulturnom centru Majdan. Od marta 2015. program Škole roditeljstva održava se i u UK Parobrod.

O radu škole, predavačima i prijateljima sajta možete saznati više na našem sajtu www.skolaroditeljstva.com
Očekujemo vas i na drugom Festivalu zdrave i pravilne ishrane dece “OD PRVOG OBROKA” koji će se održati u aprilu, 2017. godine. Do tada ćemo vas obaveštavati o svim našim redovnim aktivnostima kao i planovima besplatne Škole roditeljstva Nada Lazić.

Festival zdrave i pravilne ishrane dece "OD PRVOG OBROKA"

"Diplomirani roditelji"

"NE KUPUJ - RAZMENI" (Humanitarna razmena dečije odeće i opreme i i pomoć Sigurnoj kući)