Akcija Škole – naše klupe za dojenje

Akcija Škole – naše klupe za dojenje

Četvrta klupa za dojenje u okviru akcije „MAMino mesto za dojenje“ postavljena je u petak 16. juna na Adi Ciganliji, kod restorana “Plaža”. Sredstva za nabavku i postavljanje klupa obezbeđena su izdvajanjem 5 dinara od prodaje svakog proizvoda brenda MAM u periodu od 1. marta do 31. maja.

Kao deo svečanosti postavljanja klupe, Škola roditeljstva Nada Lazić je za prisutne goste i mlade mame buduće “koisnice” klupa, organizovala dva kratka predavanja na temu dojenja. O značaju dojenja govorila je Nada Lazić osnivač Škole, a o emotivnom razvoju bebe do godinu dana i važnosti fizičkog kontakta bebe sa mamom Jasna Lovrić, predavač Škole.

Pored četvrte klupe koju je dobio Beograd, klupe za dojenje će dobiti Novi Sad i Niš.
Akcija „MAMino mesto za dojenje“ je snažna podrška dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba. Klupe podržavaju podizanje svesti o dojenju na javnom mestu.
Prva MAM klupa za dojenje postavljena je u Tašmajdanskom praku u Beogradu 2. juna 2016. Bila je to istovremeno i prva klupa u regionu. Pored ove dve klupe, u Beogradu su klupe postavljene i u Karađorđevom parku i na Zemunskom keju.

Akciju kao partneri pored Škole roditeljstva Nada Lazić, podržavaju i mnoge društveno odgovorne kompanije: Aksa Kids Mega Stor, Dexy Co, Leto shop, DM, Lilly, Delhaize i Vero.