Pevajte sa svojom bebom!  Decembarska praznična radionica!

Pevajte sa svojom bebom! Decembarska praznična radionica!

Škola roditeljstva Nada Lazić Vas poziva na svoju prazničnu radosnu decembarsku radionicu „Pevajte sa bebom!”
Radionica se održava 7. decembra od 17h u Majdanu, Kozjačka 3-5, sala 8. Radionica traje 90 minuta. Cena je 300 dinara. Na radionicu mogu doći sve trudnice iz bilo koje grupe.
Prijava porukom na našoj fb stranici “Škola roditeljstva Nada Lazić – zvanična stranica” ili na imejl skolaroditeljstva@gmail.com
Sa Vama će pevati Maja Dobrila Vukša, naša specijalna gošća udecembru. Naše buduće mame će učiti kako da oslobode glas i dijafragmu i pevaju punog srca zajedno sa svojom bebom!
Maja će u uvodu radionice upoznati trudnice sa dobrobiti pevanja u trudnoći. Kakav uticaj ima pevanje i uspavanka na bebu u stomaku. Zatim će raditi sa trudnicama vežbe disanja i vežbe povezivanja sa bebom. Oslobađanja glasa i vežbe za glas. A zatim ćete zajedno pevati.
Maja Dobrila Vukša je trudnica sa trećim detetom, majka dva sina. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Zvuk i pesma je polje Majinog istraživanja i rada. Rad sa zvukom, delovanje zvuka instrumenta i zvuka pevanja.
Korepetirala je mnogim horovima i solistima (glumcima i pevačima) u pozorištu i prilikom raznih izvođenja. Vodila je mnoge horove, svirala u raznim ansablima kod nas i u inostranstvu.
Osim klasičnog obrazovanja, završila je i niz radionica i obuka za usavršavanje korišćenja glasa. Edukovala se za korišćenje zvučnih činija i stvaranje „zvučnih kupki“. Maja je osim što se bavi pevanjem i stvaranjem muzike i instruktor joge za trudnice, učiteljica joge smeha, voditelj ženskih krugova, Moon Mother i td.

Maja kaže:
„Pevanje pruža jednostavan način da žena vežba mišiće dijafragme i nauči da se koncentriše na izdisaj što joj može pomoći da se opusti tokom trudova.
Pevanje takođe potstiče žene da se osećaju prijatno, opušteno – da iskuse i oslobode veliki raspon osećanja. Iznad svega, pevanje je zadovoljstvo a zadovoljstvo u trudnoći je više nego dobrodošlo…”

Michael Odent u knjizi „Preporod rađanja“ kaže: „Da li znate da su uspavanke veoma važne za psihički razvoj deteta? One nisu samo pesma, glas određene frekvencije, već i miris majke, dah, toplota tela. telesni kontakt, ritam disanja, pogled koji miluje. Uspavanka je veza deteta sa majkom, njegova uspomena na život koji je devet meseci provelo u stomaku, njegov povratak u apsolutnu sigurnost.
Trudnice koje su se bavile muzikom i bile izložene muzičkim stimulansima su posle rođenja deteta imale bolju povezanost sa bebom u fizičkom, emotivnom i mentalnom smislu. Pretporođajna depresija je kod tih mama prisutna u iznenađujuće malom procentu.“

Izvor: Škola roditeljstva Nada Lazić