Marte Meo® uvodni kurs

Marte Meo® uvodni kurs

Udruženje Porodično gnezdo i Škola roditeljstva Nada Lazić Beograd, Akademija za razvojnu rehabilitaciju “Klinika za dječje bolesti” Zagreb i MARTE MEO® International Holandija, organizuju uvodni kurs 20. i 21. januara 2017. u DKC Majdan, Kozjačka 3-5.

Marte Meo je komunikacioni program prihvaćen kao uspešna metoda za prirodno podsticanje komunikacije osoba koje imaju izražene teškoće u ostvarivanju kvalitetnih interakcija sa drugima. Razvijan je kao način za praktično pomaganje roditeljima autistične dece da ostvare uspešan kontakt i vremenom je prerastao u praktični program za prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih uzrasta, od dojenčadi do starih i nemoćnih, što je dovelo do toga da se postepeno prihvata u stručnom usavršavanju kao komunikacioni standard u mnogim zemljama Evrope i sveta.

Uvodni kurs je namenjen:

  • stručnjacima koji se bave rehabilitacijom dece koja imaju teškoće u razvoju (lekarima, psiholozima, defektolozima, radnim terapeutima, fizioterapeutima, medicinskim sestrama)
  • onima koji se bave vaspitanjem dece (članovima stručnih timova pedagoških ustanova učiteljima i vaspitačima)
  • roditeljima

Kurs vode:

Silvija Philipps Reichherzer, prof. psihologije, AMI Montessori specal edukator 3-6, Marte Meo licencna supervizorka, voditelj uvodnih kurseva i stručnih usavršavanja Akademije za razvojnu rehabilitaciju u području Montessori pedagogije i Marte Meo® prirodne potpore razvoju. Ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom sa teškoćama u razvoju. Autor je radnih listova za razvoj grafomotorike “Igre olovkom” i knjige “Montessori priprema za život-odogoj neovisnosti i odgovornosti”.

Nadežda Lazić, dipl.defektolog, Marte Meo coleague trainer /u edukaciji, autor i organizator ”Škole roditeljstva Nada Lazić,, Marte Meo praktičar, sertifikovan Beby frendli edukator, autor, organizator i predavač u ,,Školi roditeljstva Nada Lazić, jedan od utora autorizovanog programa ,,Prenatal,, . Autor priručnika tri izdanja ,,Od zdravih roditelja do zdravog potomstva,,

Snežana Milanović, diplomirani fizioterapeut Marte Meo coleague trainer /u edukaciji, osnivač privatne fizioterapeutske prakse Centar za korektivnu gimnastiku, Marte Meo praktičar, IAIM licencirani instruktor masaže beba, ima višegodišnje iskustvo u radu sa trudnicama, bebama i decom predškolskog i školskog uzrasta, stručni saradnik „Škole roditeljstva Nada Lazić“i autorizovanog programa„Prenatal“, portala YuMama, časopisa „Moj Pedijatar“ i „Zdravo dete“, koautor priručnika „Od zdravih roditelja do zdravog potomstva“

Kurs služi kao uvod u dalje usavršavanje u Marte Meo® metodi.

Polaznici uvodnog kursa će dobiti potvrde Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Cena dvodnevnog seminara: 3000,00

za roditelje koji dolaze u paru cena je 4000,00

za studente 1000,00

Informacije i obavezne prijave na: 064/26-72-238 Snežana Milanović i na milanovic.fizio@gmail.com

PROGRAM:

Petak 20.01.2017.

Temelji prirodne potpore razvoju – obeležja komunikacije dece i odraslih

Od 17:00 do 18:30

Interakcija sa detetom- uspostavljanje kontakta

(praćenje detetovog ponašanja, pričanje o događanjima ” tu i sad”, davanje vremena detetu da reaguje, potvrđivanje detetovog ponašanja)

Pauza 18:30 do 19:00

Od 19:00 do 20:00

Igranje sa detetom

(potvrđivanje detetovih nastojanja, opisivanje šta dete radi, deljenje osećaja)

Navođenje deteta da sarađuje (sluša odraslu osobu)

(davanje do znanja što se očekuje, dogovaranje, potvrđivanje saradnje)

Razvijanje empatije

(pričanje detetu šta drugi doživljavaju)

Subota 21.01.2017.

Od 9:00 do 12:30

Primena prirodnih elemenata potpore razvoju u situacijama kad je interakcija deteta i odraslog narušena

Pauza 10:30 do 11:00

Od 12:30 do 13:00

Diskusija i podela potvrda