dajdaj-logo

Daj Daj d.o.o.

Džordža Vašingtona 38, Beograd
011/322 55 81 (13-17h)
063/82 89 792
pelene@dajdaj.com

7 razloga zbog kojih bi trebalo da razmislite o upotrebi pelena od bambusa

  1. Zdravlje deteta – DajDaj pelene su napravljene od 100% bambus vlakna koje poseduje prirodna antibakterijska i antialergijska svojstva. Platnene pelene ne sadrže hemikalije koje mogu štetiti dečijem zdravlju.
  2. Pelenski osip – 30% dece u Srbiji je makar jednom imalo lakši oblik pelenskog osipa. Pored osipa sve su češće urinarne infekcije kod beba u prvoj godini života.
  3. Ušteda novca – Sa platnenim pelenama uštedećete od 50.000–70.000 dinara za dve godine.
  4. Odvikavanje od pelena – Deca koja nose platnene pelene u proseku ih prestaju nositi između 18. i 24. meseca.
  5. Jednostavna upotreba – Platnene pelene nove generacije po obliku i kopčanju su iste kao jednokratne. Peru se na 40-60°C sa trećinom praška i ne peglaju se.
  6. Udobnost i pokretljivost – Šta bi vi radije nosili – meke, pamučne gaćice ili jednokratne – 24 sata dnevno u periodu od 2 godine? Platnene pelene su prijatnije za nošenje, u njima ne dolazi do pregrevanja pošto su napravljene od materijala koji propuštaju vazduh, a zadržavaju tečnost. Beba je udobno povijena, slobodna da se kreće, puzi i hoda.
  7. Zaštita okoline – 1 dete za 2 godine potroši oko 5.000 jednokratnih pelena, što iznosi oko 1 tone bionerazgradivog otpada. Jednokratne pelene zauzimaju drugo mesto na deponijama u Srbiji. Umesto toga dovoljno je da imate 20 platnenih pelena koje će Vam ostati i za drugo dete.

Za više informacija o DajDaj platnenim pelenama posetite www.dajdaj.com

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn